JATKUVAA LIMAA
Olet ehkä nähnyt pieniä lapsia, joiden nenä vuotaa jatkuvasti viikosta toiseen. Tässä varhaisessa vaiheessa kyse on liman tuotannosta kehossa. Nuoret kehot reagoivatkin usein herkemmin ruokavalioon, jossa on runsaasti limaa muodostavia ruokia; eläintuotteita, sokeria, prosessoituja jauhoja ja jauhotuotteita jne. - saamalla käytännössä allergisen reaktion näistä.
Liian usein vanhemmat ovat tietämättömiä ruokavalion yhteydestä liman tuotantoon, jolloin lapsille annetaan flunssalääkkeitä tai jatkuvia antibioottikuureja sen sijaan, että puututtaisiin suoraan ylimääräisen liman ja infektion taustalla olevaan lähteeseen. (huom, joskus myös lääkkeet saattavat olla tarpeen)
Iän myötä immuuni- ja eliminaatiojärjestelmät muuttuvat vähemmän reagoiviksi ja aivan kuin laiskemmiksi. Tämän vähemmän aktiivisen vaiheen aikana limaa alkaa kuitenkin varastoitua kehoon ja se ikäänkuin kovettuu kehossa sen sijaan, että se poistuisi sieltä. Tämä lima sisältää myrkkyjä ja mahdollisesti myös parasiitteja sekä luo suon/imusienen kaltaisen ympäristön kehon kudoksille. Se taas voi aiheuttaa kipuja nivelissä, elimissä ja lihaksissa. Tämä voi johtaa myös asidoosiin eli liian happamaan elimistöön (katso aikaisempi kirjoitukseni aiheesta), mikä on merkittävä ruoansulatushäiriöiden ja ummetuksen aiheuttaja ja voi johtaa erilaisiin sairauksiin.
Liman poistaminen kehon kudoksista on hyödyllistä silloin kun se on akuuttia, mutta myös elintärkeää ennaltaehkäisevälle hyvinvoinnille.
Näiden limaa muodostavien ruokien poistaminen, varsinkin nenän vuotaessa auttaa - mutta pitkällä aikavälillä liman poistaminen kehon kudoksista puhdistuskuurilla olisi tehokkain tapa. Minulla on siihen ohjeet, jos olet kiinnostunut.
Limaa aiheuttavia ruokia:
- Sokeri
- Maitotuotteet
- Jauhot ja prosessoidut jauhotuotteet esim. leivät
- Valkoinen ruokasuola
- Munat
- Liha
- Kasviöljyt kuten auringonkukkaöljy, rypsi- ja rapsiöljyt
Lisää näiden sijaan ruokavalioon:
- Cayennepippuria
- Hunaja ja omenasiiderietikka-juomaa
- Melassia
- Applesiineja
- Vesimelonia
* Ravitsemusneuvonta voi olla suureksi avuksi sairaanhoidossasi, mutta se ei korvaa lääkärin suorittamaa lääketieteellistä diagnoosia tai hoitoa. Jos sinulla on tai epäilet, että sinulla on sairaus, joka vaatisi lääketieteellistä apua, ota yhteyttä laillistettuun lääkäriin.